top of page

Week van het witloof:

Authentieke pasta bolognaise (Strijboshof)
Witloofrolletjes met ham en kaassaus (Strijboshof)

Witloofrolletjes met ham en kaassaus

Wat hebben we nodig voor 4 personen:


8 stronken witloof

40 g boter

40 g tarwebloem

300 ml melk

75 g geraspte Emmentaler

75 g geraspte Gruyère

50 g geraspte Grana Padano

nootmuskaat

peper

zout










Bereiding van deze lekkernij voor week van het witloof.

  1. Witloof voorbereiden:

    Snijd de harde onderkant van het witloof af.

    Breng een ruime pot water aan de kook en kook de witloofstronken gaar in 10-12 minuten.

    Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken. Bewaar 300 ml van het kookvocht voor de saus.

  2. Kaassaus maken:

    Smelt de boter in een steelpannetje op lage warmte.

    Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een egaal papje. Laat dit 2 minuten zachtjes bakken zodat de bloem kan garen.

    Giet beetje bij beetje de melk erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.

    Voeg vervolgens de 300 ml kookvocht toe en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.

    Meng de geraspte kazen in een aparte kom en houd 1/3 van de kaas apart.

    Voeg de overige 2/3 van de kaas toe aan de saus en roer tot alles volledig gesmolten is.

    Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel een beetje zout.

  3. Oven voorverwarmen:

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Witloofrolletjes maken:

    Neem een sneetje gekookte ham en rol hierin een witloofstronk. Herhaal dit voor alle stronken.

    Leg de rolletjes netjes in een grote ovenschaal.

  5. Afwerken & bakken:

    Giet de kaassaus gelijkmatig over de witloofrolletjes.

    Bestrooi met de apart gehouden kaas voor een mooie goudbruine korst.

    Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en licht krokant is.

Serveer warm en geniet!

bottom of page